Mit tegyünk a mikróba?
Új kutatások, új szabályok: milyen edényben melegítsünk biztonságosan ételt?
Elképesztő mértékű Európában az élelmiszerpazarlás
Évente annyi ételt dobunk ki, mint amennyit importál a teljes Európai Unió.
Világító élőlények
Hogyan és miért ragyognak az éjszaka rejtett lényei?
Az MI fejlesztette ki a festéket, ami akár 20 fokkal csökkentheti a hőmérsékletet
A mesterséges intelligencia olyan anyagok megalkotását is lehetővé teszi, amelyek korábban elképzelhetetlenek lettek volna.
„Piszkos tizenkettő" – növényvédő szerek maradványa zöldségben, gyümölcsben
A növényvédő szerek maradványait nagy arányban tartalmazó gyümölcsök között több kedvencünk is szerepel.
Jó hír az autósoknak: eltörlik a kényelmi díjat!
Pénteken hirdették ki azt a jogszabályt, amely az autópálya-matrica értékesítésben eltörli a kényelmi díjat.
Az élelmiszer-hamisítás titkos frontvonala
A hamisított élelmiszerek nem csupán pénzt csalnak ki a zsebünkből, de az egészségünket is veszélybe sodorják.
A titokzatos vasoszlop, ami 1600 éve nem rozsdásodik
Sokáig nem lehetett tudni, hogy miként őrzi meg a feltűnően jó állapotát az oszlop.
Sétáló fák és élhetőbb környezet a városokban
A jövő parkjában a fa jön oda hozzánk, nem mi megyünk a fához
Rezisztens szőlőfajtáké a jövő?
A klímaváltozás következtében egyre nagyobb kihívást jelent a szőlőültetvények védelme.
A biohulladék újrahasznosítása
A Magyarországon keletkező hulladék mintegy 35 százaléka lebomló szerves anyag.
További cikkek