MENÜ
2025. augusztus 3.
Hermina

Mit tegyünk a mikróba?

Új kutatások, új szabályok: milyen edényben melegítsünk biztonságosan ételt?

Elképesztő mértékű Európában az élelmiszerpazarlás

Évente annyi ételt dobunk ki, mint amennyit importál a teljes Európai Unió.

Világító élőlények

Hogyan és miért ragyognak az éjszaka rejtett lényei?

Az MI fejlesztette ki a festéket, ami akár 20 fokkal csökkentheti a hőmérsékletet

A mesterséges intelligencia olyan anyagok megalkotását is lehetővé teszi, amelyek korábban elképzelhetetlenek lettek volna.

„Piszkos tizenkettő" – növényvédő szerek maradványa zöldségben, gyümölcsben

A növényvédő szerek maradványait nagy arányban tartalmazó gyümölcsök között több kedvencünk is szerepel.

Jó hír az autósoknak: eltörlik a kényelmi díjat!

Pénteken hirdették ki azt a jogszabályt, amely az autópálya-matrica értékesítésben eltörli a kényelmi díjat.

Az élelmiszer-hamisítás titkos frontvonala

A hamisított élelmiszerek nem csupán pénzt csalnak ki a zsebünkből, de az egészségünket is veszélybe sodorják.

A titokzatos vasoszlop, ami 1600 éve nem rozsdásodik

Sokáig nem lehetett tudni, hogy miként őrzi meg a feltűnően jó állapotát az oszlop.

Koppenhága...

...lett globális szinten a legboldogabb város 2025-ben.

Rezisztens szőlőfajtáké a jövő?

A klímaváltozás következtében egyre nagyobb kihívást jelent a szőlőültetvények védelme.

A biohulladék újrahasznosítása

A Magyarországon keletkező hulladék mintegy 35 százaléka lebomló szerves anyag.
További cikkek